Esittely

Hirvenhaukkuja kennel on pieni, harrastuspohjalla toimiva kennel. Hirvenhaukkuja kennelin päämääränä on kasvattaa suomalaisille suurriistan metsästäjille laadukkaita riistaverisiä, perimältään terveitä koiria, jotka myös ulkomuodollisesti ovat lähellä rotumääritelmän ihannetta.
Yli 37-vuotisen historiansa aikana Hirvenhaukkuja kennel on kasvattanut harmaanorjanhirvikoiria ja jämtlanninpystykorvia. Hirvenhaukkuja kennelin omistaa Jukka Lammi Ikaalisista.

Historia

Koiraharrastus alkoi 1980-luvun alussa. Ensimmäinen koira oli norjanharmaa uros Jeppe. Jeppe ei liiemmin koekentillä rellestänyt, mutta ajoi hirvimetsällä asiansa. 1986 hankittiin norjanharmaa narttu Tiina. Koira saavutti KVA arvon, ulkomuodoltaan 1-koira. Tiinalta jäi kolme pentuetta. Ensimmäinen jämtlanninpystykorva hankittiin 1996. Se tuli Tainion kennelistä Riikosen Heikiltä. Koiran nimi oli Tainion Sampa. Se saavutti käyttö- ja muotovalionarvon ja sen useista pennuista on tullut käyttövalion arvoisia. Sitten taloon tuli Mustankorven Repe joka siirtyi hyvin pian Viikin Karille yhteisomistukseen. Yhteistyö Karin kanssa sujui erinomaisesti. Seuraavaksi 2005 vuonna Elimon Salon kennelistä tuli Iines . Iineksestä kehittyi sitkeä yön yli haukkuja ja todella loistava jahtikoira. Iines saavutti KVA arvon. Humbakan Tico muutti vuonna 2006 taloon. Tico saavutti myös KVA arvon ja oli myös jahdissa loistava. Monissa seurueissa Tico tuli tunnetuksi hirvi-imurina. Vuonna 2011 ajettiin jälleen Lieksaan Elimon Salon kenneliin ja haettiin Gimma , jolla onkin sitten jo neljä pentuetta hyvin tuloksin. Tällä hetkellä kennelissä on koiria kaksi, jotka molemmat ovat jämtlanninpystykorvia, yksi uros ja yksi narttu. Sijoituksessa on kaksi narttua.

Tiina KVA
Jeppe
Theme: Overlay by Kaira